Angol középszintű érettségi, 2016. május — Hallott szöveg értése: Task 1

Az idei középszintű angolérettségin ez volt a Hallott szöveg értése vizsgarész első feladata — itt most interaktív formában próbálhatjátok ki.

Indítsátok el a videót, és csak ezután kezdjétek el tanulmányozni a feladatot, ugyanis az érettségin is pontosan annyi időtök lesz, amennyit a felvétel diktál; értelemszerűen nem is szabad megállítani, mert minden szükséges dolog, beleértve a szüneteket is, rögzítve van.

Annyi csupán a különbség, hogy az érettségin az első kérdésre mindig egy mintamegoldásban adják meg a helyes választ — itt most ezt is segítség nélkül nektek magatoknak kell megoldani.

Mivel ez interaktív feladat, természetesen egy esetleges hiba után újra próbálkozhatsz, sőt muszáj is, mert addig nincs kész a feladat, amíg minden egyes kérdésre meg nem találod a helyes választ. Ha nem elsőre találod el a jó megoldást, itt azért arra is kapsz egy kevés pontot, ezért a végén a százalékod nem fog megegyezni azzal, amit az érettségin kapnál (ráadásul ott még a feladatpontot vizsgaponttá is átszámítják), de azt a végén kiírja a feladat, hogy hány kérdést válaszoltál meg helyesen elsőre — ez lenne az érettségin kapott feladatpontod.

Tehát a feladat:

Hamarosan folytatjuk, jön a többi középszintű Hallott szöveg értése feladat, majd ugyanez emelt szinten.

Vélemény, hozzászólás? Kilépés a válaszból

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Exit mobile version