Emelt szintű angol érettségi, 2017. május: az Olvasott szöveg értése vizsgarész feladatai interaktívan

Az idei angolérettségi feladatait bemutató sorozatunkban elérkeztünk az emelt szintű vizsgához – ebben a posztban az első vizsgarész, az Olvasott szöveg értése négy feladatát találjátok meg interaktív formában.

A feladatokat letölthető formában (.pdf) itt találjátok (a hanganyag is letölthető .mp3 formátumban).

Néhány fontos megjegyzés a különbségekről:

  • Az érettségin az első kérdés mindig egy mintamegoldás – itt mi ezeket is éles kérdésként szerepeltetjük (tekintsd plusz gyakorlási lehetőségnek! 🙂 ).
  • Mivel ezek interaktív feladatok, a “Check answer” gombra kattintás után azonnal megtudod, ha valahol hibáztál, és ezeket ki is kell javítanod, mert addig nem oldottad meg a feladatot, amíg mindegyik helyes megoldást meg nem találod.
  • Ha megvan mindegyik helyes válasz, a végén megjelenik, hogy hány kérdésre válaszoltál elsőre helyesen – az érettségin természetesen csak ezt veszik figyelembe, ez alapján számold a becsülhető eredményedet.
  • A fentiek miatt a pontozás is eltér; itt egy másodikra vagy harmadikra eltalált válaszra is kapsz valamennyi pontot.
  • Az érettségin átszámítják a pontjaidat vizsgapontra, hogy a különböző vizsgarészek súlyozása megfelelő legyen; itt a feladatokon belüli százalékokat kapod meg (azokat a fentieket figyelembe véve).
  • Természetesen a “Give me a letter” és a “Show answer” gombok is csak itt szerepelnek, az érettségin nem 🙂
  • Az érettségin időkorlát van mindegyik vizsgarészen; elvileg itt is beállíthatnánk ilyet, de mivel ezeket a feladatokat gyakorlásnak szánjuk, inkább eltekintettünk tőle, de mindenképpen javasoljuk, hogy mérd, mennyi idő alatt oldod meg a feladatokat.

A feladatok tehát:

Task 1

Task 2

Task 3

Task 4

Share

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .