DeepLeap: szókirakó online játék

deepleap.org
Pillanatkép az egyik játékból

Tanulásnak és szórakozásnak is kiváló a DeepLeap.org címen található játék. Négy betűvel kezdünk, amikhez pár másodperces időközökkel kapunk mindig egy újat. Ezekből a betűkből kell értelmes angol szavakat kiraknunk. Minél hosszabb a szavunk, annál nagyobb szorzóval számítják a pontszámunkat, valamint bónusz jár azért is, ha az összes betűt felhasználjuk egy szóban. Viszont ha betelik a sor, az elején szereplő, legrégebben kapott betűt elveszítjük, és büntetőpontot kapunk. Természetesen levonás jár a hibásan leírt vagy nem létező szavakért is.

Ha elégedetlenek vagyunk teljesítményünkkel, lejátszhatjuk ugyanazt a játékot újra – a betűket azonos sorrendben fogjuk kapni, tehát rá lehet készülni egy kicsit. Mivel mindegyik játéknak (lényegében betűsorrendnek) külön azonosítója van, ezért versenyezhetünk is egymással. Elég, ha az általunk lejátszott játék sorszámát elküldjük barátainknak, és máris összehasonlíthatjuk eredményeinket.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .