Játékos szókincsteszt – segíts az éhezőkön!

freerice.com screenshot
freerice.com

A freerice.com oldalon játékos formában tesztelheted és fejlesztheted szókincsedet. Mindig négy lehetséges válaszból kell kiválasztani egy megadott szó szinonimáját – ennyire egyszerű az egész, már ami a használatát illeti. Ennél azért többet nyújt ez az oldal. Például ha elhibázol egy választ, a következő kérdés egy kicsit könnyebb lesz, ha viszont sorozatban jókat jelölsz meg, akkor egyre nehezebb szavak következnek. Az elhibázott szavakat rövid időn belül viszontlátjuk, érdemes tehát ezeket megjegyezni, amikor egy hiba után kiírja a helyes választ. Egy kattintással kérheted a szó kiejtését is. Pár kérdés után azt is megadja, hogy 0 és 60 között milyen szintre értékeli a szókincsedet. Vigyázzunk azonban ezzel a szintmeghatározással, mert elég szigorú: a 30 már erős középfoknak felel meg, a 40 pedig kifejezetten magas, felsőfokú szintet jelent. Jó hír viszont, hogy a legmagasabb elért szintet megjegyzi – jót tesz ez az ember önbizalmának.

Az angolon kívül több más tárgyból is választhatunk kérdéseket (festészet, matematika, kémia, más idegen nyelvek).

Plusz motivációt jelenthet, hogy minden egyes helyes válasszal 10 szem rizshez juttatjuk az ENSZ Világélelmezési Programját, és ezzel segítünk az éhezőkön. Bármennyire is hihetetlennek tűnik, ez valóban így van, nem városi legenda.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .