Angol középszintű érettségi, 2016. május, Olvasott szöveg értése — Task 1: interaktívan

Az idei angol középszintű érettségi feladatait fogjuk itt sorban megjelentetni, interaktív formában. Először az Olvasott szöveg értése, utána a Nyelvhelyesség, és végül a Hallott szöveg értése lesz itt megtalálható, ezeken belül is mindegyik részfeladat külön posztban. Mivel az Íráskészég feladataira nem lehetséges egyetlen helyes megoldást adni, ezeket nem szerepeltetjük.

Annyiban különböznek ezek az interaktív feladatok az éles vizsgán használtaktól, hogy itt az első kérdés nem mintamegoldás, mint az érettségin, hanem mindig már a feladat része — ezek egyébként általában úgyis könnyűek. A másik, szintén technikai eltérés, hogy itt a feladatok pontozása és így a százalékok kiszámítása is másként történik, mivel egy hibás válasz után mód van újra próbálkozni és ezzel javítani az eredményen — természetesen ez az érettségin nem lehetséges.

Még egy dolog, bár ez annyira egyértelmű, hogy talán kár is említeni: az érettségin időre kell befejezni a feladatsorokat, itt pedig mindenki annyit gondolkodik rajta, amennyit akar.

Folytatása következik hamarosan.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .