Ki ölte meg a pálcikaembert?

Stickman Murder Mystery Games
Stickman Murder Mystery Games

A középfokhoz közelítő angoltudás szükséges ehhez a játékhoz, amely ugyan nem konkrétan nyelvtanulók számára készült, de nyelvgyakorlásra is remekül alkalmas.

Egy nyomozó szerepében kell gyilkosságokat felderítenünk Pálcikavárosban: megvizsgálhatjuk a helyszínt és a nyomokat, ellátogathatunk különböző helyszínekre bizonyítékokat gyűjteni, és ha jól elemezzük a találtakat, valamint sikeresen kiszűrjük a figyelem elterelésére szolgáló információkat, a végén a gyilkos letartóztatásával zárhatjuk le az ügyet. Közben még telefonálhatunk és tanúkat is kihallgathatunk!

A játék grafikája egyszerű, a képregények stílusát idézi, ami kifejezetten szerencsés megoldás, mert egy élethűbb megjelenítés ugyan a mai technikai lehetőségek mellett egyáltalán nem megvalósíthatatlan, de a téma miatt kérdésessé tenné a nyelvtanítási célú felhasználást. Így azonban egyáltalán nem felkavaró a játék, és ezáltal koncentrálhatunk a nyelvi és fejtörő részére.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .